kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hete

Az AI-tudás a gyorsabb előléptetéshez is hozzásegíthet

A Z generációsoknál még nagyobb előnyt jelenthet a mesterséges intelligencia ismerete.

Az AI-tudás a gyorsabb előléptetéshez is hozzásegíthet-

A Slack Workforce Lab 2024 márciusi, több mint 10 000 szakember körében végzett felmérése szerint szinte minden vezető - 96% - sürgősnek érzi, hogy az AI-t beépítse üzleti tevékenységébe – írja a CBNC.

Függetlenül attól, hogy ki hogyan vélekedik az AI-ról, azok, akik nem tanulják meg használni, azt kockáztatják, hogy hátrányba kerülhetnek a munkaerőpiacon azokkal szemben, akik ismerik a technológiát - derült ki a Microsoft és a LinkedIn új kutatásából.

A vezetők közel 70 százaléka azt állítja, hogy nem alkalmazna olyasvalakit, aki nem rendelkezik AI-ismeretekkel, és inkább alkalmazna egy kevésbé tapasztalt, AI-ismeretekkel rendelkező jelöltet, mint egy tapasztaltabb, AI-ismeretek nélküli személyt - derül ki a jelentésből, amely 31 országban több mint 30 000 ember megkérdezésével készült.

Néhány vállalat, köztük a Google és az Amazon bejelentette, hogy befektetnek a munkaerő AI-képességek oktatásába, de az ilyen kezdeményezések nem jelentenek széleskörű trendet: A Microsoft és a LinkedIn felmérése szerint a vállalatok mindössze 25 százaléka tervezi, hogy képzést kínál a generatív AI-eszközökre, például a ChatGPT-re és a Microsoft Copilotra.

A Z generációsok az AI segítségével adhatnak lökést a pályájuknak

Mivel egyre több vezető követeli meg az AI-képességeket az új alkalmazottaknál, az AI-képességgel rendelkező fiatalabb jelentkezők nagyobb eséllyel juthatnak munkalehetőséghez az ilyen készségekkel nem rendelkező tapasztaltabb társaikkal szemben, és felgyorsíthatják felfelé vezető útjukat a vállalati ranglétrán.

A Z generációs munkavállalók, mivel digitális bennszülöttek, nagyobb valószínűséggel használják ezeket az eszközöket a munkahelyükön, mint ezredfordulós, X generációs és baby boomer kollégáik - állapította meg a Microsoft és a LinkedIn.

Mi több, a vezetők 77%-a szerint az AI-képességekkel rendelkező pályakezdő tehetségek nagyobb felelősséget kapnak majd a munkahelyükön - derül ki a Microsoft és a LinkedIn adataiból.

Aneesh Raman, a LinkedIn alelnöke és munkaerő-szakértője szerint a mesterséges intelligencia a fiatal szakembereknek is segíthet előre lépni a karrierjükben azáltal, hogy gyorsabb hozzáférést biztosít a személyre szabott karrier-tanácsadáshoz, piackutatáshoz, amelyek segítségével magabiztosabbnak és profibbnak érezhetik magukat a munkájukban.

Lydia Logan, az IBM globális oktatási és munkaerő-fejlesztési alelnöke arra számít, hogy a mesterséges intelligencia gyors integrációja a munkahelyeken jelentős változásokat fog kiváltani a belépőszintű munkakörökben.

 

CBNC

fotó: unsplash

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az AI-tudás a gyorsabb előléptetéshez is hozzásegíthet

A Z generációsoknál még nagyobb előnyt jelenthet a mesterséges intelligencia ismerete. Teljes cikk

A dolgozók fele készen áll, hogy átképezze magát az AI miatt

A vezetők 90 százaléka szerint a következő öt évben a munkaerő felét is át kell képezni, ahogy a mesterséges intelligencia fejlesztései... Teljes cikk

Robotoktól való félelem súlyosbíthatja a munkaerőhiányt a vendéglátásban

Azok a dolgozók, akik attól tartanak, hogy robotok helyettesítik őket, nagyobb valószínűséggel számolnak be stresszről és nagyobb eséllyel... Teljes cikk