kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Hogyan nyűgözheted le a HR-t az interjún?

A HR szakemberek nem csak a készségek és a tapasztalat alapján értékelnek, hanem az alapján is, hogy mennyire tudsz beilleszkedni a vállalati kultúrába és a csapatba. Ebben a cikkben hatékony stratégiákat mutatunk be, amelyekkel pozitív benyomást kelthetsz a HR-esekben az interjú során.

Az interjú során a HR-esek lenyűgözése döntő fontosságú a megpályázott állás megszerzéséhez. Ha tehát nem az élő sportfogadás világában tervezel meggazdagodni, tudnod kell, hogy új munkakeresés esetén hogyan tudod lenyűgözni a HR-t.

Alaposan vizsgáld meg a vállalatot

Az interjú előtt szánj időt a vállalat küldetésének, értékeinek, kultúrájának és legújabb fejlesztéseinek megismerésére. Böngészd át a weboldalukat, nézd meg a legújabb hír cikkeket, és vizsgáld meg a közösségi média jelenlétüket. Ez a kutatás segít abban, hogy válaszait úgy alakítsd ki, hogy azok összhangban legyenek a vállalat céljaival, és bizonyítsák a pozíció iránti lelkesedésedet. Ha tájékozott vagy, az azt mutatja a HR-eseknek, hogy proaktív vagy, és őszintén érdekel, hogy a szervezetük részévé válj.

Értsd meg a munkaköri leírást

Alaposan elemezd a munkaköri leírást, hogy megértsd, mit vár el a vállalat a pályázótól. Határozd meg a legfontosabb készségeket, kompetenciákat és tapasztalatokat, amelyeket keresnek. Ez lehetővé teszi, hogy kiemeld a múltadból azokat a releváns tapasztalatokat, amelyek miatt tökéletesen megfelelsz a pozíciónak. A HR szakemberek nagyra értékelik azokat a jelölteket, akik világosan meg tudják fogalmazni, hogy a munkaköri követelmények alapján miért ők a megfelelő választás a pozícióra.

Gyakorold a gyakori interjúkérdéseket

Készítsd elő a válaszokat az olyan gyakori interjúkérdésekre, mint például "Mesélj magadról", "Mik az erősségeid és gyengeségeid?" vagy "Hol látod magad öt év múlva?". Gyakorold, hogy világosan és magabiztosan beszélj. Használd a STAR-módszert (helyzet, feladat, cselekvés, eredmény) a kompetenciákra vonatkozó kérdésekre adott válaszok strukturálásához, konkrét példákkal alátámasztva a képességeidet és eredményeidet.

Öltözz megfelelően

Az első benyomás döntő fontosságú, és az öltözködésed jelentős szerepet játszik abban, hogy hogyan érzékelnek téged. A megfelelő öltözködés a vállalat és az interjúztató iránti tiszteletről tanúskodik. Válaszd a vállalati kultúrához illő, professzionális öltözéket. Ha bizonytalan vagy, akkor biztonságosabb, ha inkább a kissé túlöltözött, mint a túl laza öltözködést választod.

Légy pontos

Az interjúra való pontos érkezés alapvető fontosságú. A késés a megbízhatatlanság benyomását keltheti, mielőtt még egy szót is szólnál. Törekedj arra, hogy 10-15 perccel korábban érkezz. Ez elegendő időt ad arra, hogy megnyugodj, és megszokd a környezetet. Ha távoli interjún veszel részt, teszteld előre a technológiát, hogy elkerüld az utolsó pillanatban felmerülő problémákat, amelyek késleltethetik a kezdését.

Kommunikálj világosan és magabiztosan

Az interjú során válaszolj a kérdésekre világosan és tömören. Tartsd a szemkontaktust, hallgass figyelmesen, és ne siettesd a válaszokat. Ha szükséged van egy pillanatra, hogy átgondold a válaszodat, élj vele. A HR szakemberek előnyben részesítik azokat a jelölteket, akik átgondoltan és világosan kommunikálnak, mivel ezek a tulajdonságok bármely munkakörben jól érvényesülnek.

Mutass lelkesedést és pozitív hozzáállást

A hozzáállásod ugyanolyan fontos lehet, mint a képességeid és a tapasztalatod. Mutass lelkesedést a szerep és a vállalat iránt. Mosolyogj és közvetíts pozitív energiát a testbeszédeddel. Mutasd meg, hogy olyan valaki vagy, aki nemcsak a készségeket, hanem pozitív dinamikát is hozna a csapatba.

Tegyél fel éleslátó kérdéseket

Az interjú vége felé gyakran megkérdezik tőled, hogy van-e kérdésed. Ez remek alkalom arra, hogy lenyűgözd a HR-eseket azzal, hogy olyan éleslátó kérdéseket teszel fel, amelyek tükrözik a szerep iránti érdeklődésedet és a stratégiai gondolkodásodat. Kérdezz a csapatról, amellyel együtt fogsz dolgozni, a vállalat jövőbeli terveiről vagy a részleg jelenlegi kihívásairól. Kerüld a fizetésre vagy juttatásokra vonatkozó kérdéseket az első interjún, kivéve, ha az interjúztató felveti azokat.

Utánkövetés

Az interjú után küldj egy köszönő e-mailt, amelyben kifejezed, hogy nagyra értékeled az interjú lehetőségét, és megismétled, hogy érdekel a szerepkör. Ez nem csak jó modorról tanúskodik, hanem biztosítja, hogy emlékezzenek rád.

  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk

Z-generációs álommeló - most bárkiből lehet utazási influencer

Tavalyhoz hasonlóan vajon most is lesz magyar kiválasztott, aki párjával együtt 4 héten át belekóstolhat abba, hogy milyen az utazási influencerek... Teljes cikk