kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

A sokarcú pesztó

Vannak élelmiszerek, amelyek szinte nélkülözhetetlenek egy jól felszerelt konyhában, mert ezek segítségével pillanatok alatt fejedelmi ételt varázsolhatunk az egyszerű tésztából is. A pesto – magyarosan pesztó – egy hagyományos olasz szósz, amely friss fűszernövényekből, diófélékből, olívaolajból, fokhagymából valamint sajtból készül, és szinte bármilyen fogást fel lehet vele dobni. Ez az egyszerű, de nagyszerű szósz nem csak Itáliát, de az egész világot meghódította, ezért érdemes kicsit jobban szemügyre vennünk, mi mindenre használható.

A sokarcú pesztó seo cikk

Az eredeti recept

A pesztó hagyományos alapanyagai a következők:

  • friss bazsalikom
  • fenyőmag
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • parmezán

Változatok pesztóra

A jót is lehet tovább javítani, és mivel a gasztronómiai kísérletezés igazán örömteli és sikerélményekkel járó folyamat, az újragondolás folyamatosan terítéken van. Ennek köszönhetően a hagyományos bazsalikomos szósz mellett ma már számos alternatív változatban létezik a pesztó. Egyesek spenótot használnak bazsalikom helyett, míg mások a fenyőmagot dióval helyettesítik. Vannak, akik aszalt paradicsomot vagy sült pirospaprikát is adnak hozzá, ezzel igazán egyedi ízvilágot hozva létre.

Néhány tipp a felhasználására

Tésztával keverve: a legelterjedtebb és legegyszerűbb felhasználási mód szerint az al dente módra főzött tésztát még forrón, egy kevés főzővízzel együtt alaposan elkeverjük a szósszal és reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.

Tükörtojás pesztóval: a serpenyőt, amelyben a tükörtojást készítjük, olaj helyett pesztóval kenjük ki. Erre ütjük rá a tojást, így egy finom, fűszeres tojásételt kapunk.

Dobd fel a hummuszt: a hummusz jellegzetes ízéhez nagyon jól illik a bazsalikomos ízvilág, ezért egy kevés pesztót nyugodtan keverhetünk a mártogatósunkhoz. Friss paradicsommal tálalva felejthetetlen reggeliben lehet részünk.

Ízletes pác: bármilyen húst pácolhatunk pesztó segítségével, egyszerűen kenjük be vele a hússzeleteket, majd hagyjuk állni néhány órát, és már mehet is a sütőbe.

Enni nem csak szükséges, de jó is – egy finom meleg étel elfogyasztása után szebbnek látjuk a világot. Ha a mindennapos főzés nehezen megoldható, az ebéd házhoz rendelés nagy segítség lehet. Rendelje házhoz ételét az Interfood étlapjáról, lakjon jól velünk!

 

  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek