kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Több mint 30 ezren csatlakoztak egy év alatt az önkéntes pénztárakhoz

Egyre többen gondolják úgy, hogy tenniük is kell a pénzügyi nehézségektől mentes időskor és az egészségmegőrzés anyagi feltételeinek biztosításáért, derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) első negyedéves eredményeiből. Amellett, hogy mind a taglétszám és a pénztárakban kezelt vagyon is növekedett 2021 azonos időszakához képest, az ÖPOSZ eredményeiből az is kiderült, hogy a nyugdíjpénztári befizetések csaknem 18, az egészségpénztári hozzájárulások pedig 17 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet.

nyugdíj önkéntes magánpénztár-

Töretlen az egészségpénztárak népszerűsége. 2022 első negyedévében több mint 954 ezer tagot számláltak, ami 2,6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. A kezelt vagyon 2021 első negyedévéhez képest 4,6 százalékkal emelkedett és meghaladta a 60,7 milliárd forintot - derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének első negyedéves jelentéséből.

A tagdíjbevétel éves összevetésben több mint 17 százalékkal emelkedett 2022 első három hónapjában, ezen belül kiugró, 21,8 százalékos volt a növekedés az egyéni befizetéseknél. Az egészségpénztáraknál is a tagok befizetései a jelentősebbek, arányuk 86 százalék, 14 százalék érkezett a munkáltatóktól.

„A taglétszám gyarapodása az egészségpénztáraknál volt jelentősebb, náluk 24 ezer új belépőt regisztráltak a vizsgált időszakban. A nyugdíjpénztáraknál ennél szerényebb volt a bővülés, de összesítve így is 31 ezer új taggal zártak az ÖPOSZ tagpénztárai. Ez annyi, amennyien a Békés megyei városban, Gyulán élnek” – hívta fel a figyelmet Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma 2022 első negyedévében 7 ezerrel bővült a megelőző év azonos időszakához képest, így megközelítette az 1 millió 73 ezret. A kezelt vagyon értéke 1 585 milliárd forintot tett ki március végén, 2,4 százalékos gyarapodással a 2021 első negyedéves adatokhoz viszonyítva. A tagdíjbevételek jelentősen, 18 százalékkal múlták felül a 2021 első negyedévében mért szintet, összegük meghaladta a 38,2 milliárd forintot az idei év első három hónapjában.

Az egyéni és a munkáltatói befizetések éves összevetésben egyaránt növekedtek, az előbbiek 13,7, az utóbbiak 3 százalékkal. A befizetések nagyobb része, 71 százaléka a nyugdíjpénztári tagoktól, 29 százaléka a munkáltatóktól érkezett.

Fotó: unsplash.com

  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek