kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Milyen kihívásokkal néznek szembe a humánerőforrás osztályok az online szerencsejáték-iparban?

Az online szerencsejáték-ipar az utóbbi évek határozottan dinamikus növekedésének köszönhetően mára komoly munkaerőpiaci tényezővé vált. Az erősödő versenyben a szerencsejáték-szolgáltatók számára már nem elég csupán a játékokkal kapcsolatos szolgáltatásokat kínálniuk, a játékosok – a megfelelő technikai működés és játékkínálat mellett – egyre inkább igénylik a minőségi kiszolgálást is.

images

Mindez jelentős kihívások elé állítja a kaszinók HR-osztályait, akiknek olyan feladatokkal kell megküzdeniük, amit elsőre nem is gondolnánk. Cikkünkben ezeket vesszük sorra, olvass tovább, sok érdekességet találsz!

Hogyan változik a munkaerőpiac?

Az elmúlt években erősödő tendenciák szerint a távmunka egyre inkább szerves részévé válik a vállalatok munkaerő-struktúrájának. A KingCasinoBonus, egy online szerencsejáték-piaci elemző platform, amely előrelátó vállalatként alkalmazkodott a piaci igényekhez, és hibrid munkahelyként folytatja működését.

Egyre több szerencsejáték-szolgáltató alakítja át a vállalkozás működését és szervezetét jórészt olyan alkalmazottakból és csapatokból építi fel, akik részben vagy egészben távolról végzik a munkájukat. Ez a megoldás nyilvánvaló előnyökkel jár, mivel csökkenti a foglalkoztatás költségeit, ráadásul a szélesebb körű munkaerő-kínálat megkönnyíti a megfelelő szakemberek megtalálását.

A HR-re nehezedő feladatok

Az online kaszinók és sportfogási irodák nincsenek könnyű helyzetben, mert nem csupán egyre nagyobb létszámú munkatársat kell alkalmazniuk, azok képzéséről is saját maguknak kell gondoskodniuk a munkakörökkel kapcsolatos speciális elvárások miatt. Egy szerencsejáték-portál megfelelő üzemeltetéséhez többféle szakemberre is szükség van:

-        megfelelően képzett informatikusokra,

-        pénzügyi és adminisztratív munkatársakra,

-        ügyfélszolgálati munkatársakra,

-        kompetens vezetőkre,

-        VIP-managerekre.

Természetesen ez a munkavégzési modell kiívásokat is állít a szerencsejáték-vállalkozások HR-munkatársai számára. Ilyen kihívások például:

  1. A munkavállalókkal kapcsolatos interakciók
  2. Új munkaerő toborzása
  3. A munkavállalók folyamatos cserélődése
  4. A vezetői pozíciók ellátása
  5. A munkaerő esetenkénti átköltöztetése

A munkavállalók kezelése

A távmunka alapú cégépítés nagy előnye a nemzetközi munkaerőpiacra történő könnyű kilépés, azonban ez több problémát is magával hoz.

●       A különböző országokban eltérő kulturális körülmények vannak.

●       Szintén eltérnek a megélhetési költségek, ami akár bérfeszültséghez vezethet.

●       Eltérnek az adózási jogszabályok.

●       Különbözőek a munkavégzésre vonatkozó törvények.

Ezek harmonizációja és egy szervezeten belül történő kezelése jelentős kihívást jelent a humánerőforrás-osztályok számára.

Toborzási kérdések

A munkaerőtoborzás a szerencsejáték-ipar esetében eleve kihívást jelentő feladat, mivel a munkatársaktól elvárt képességek jórészt iparágspecifikusak, ezért a foglalkoztatási bázis kicsi. Egyes területekre (például a játékosokat kiszolgáló pozíciókba) lehetséges az e-kereskedelem egyéb vertikumaiból történő átvonzás, de még ebben az esetben is szükséges az új belépők megfelelő kiképzése.

Mivel a verseny az iparágon belül igen jelentős, fontos, hogy a HR mindent megtegyen annak érdekében, hogy a már megszerzett (és kiképzett) munkaerő lojális legyen, és ne legyenek könnyen átcsábíthatók a versenytársakhoz.

Fluktuáció

A versenytársak csábítása mellett a munkavégzés körülményei is jelentős fluktuációs hatást váltanak ki. A munkavállalók az igaming területén is gyakran kell hosszú, és nagyfokú koncentrációt igénylő munkaidővel szembenézzenek.

Ez különösen erősen érezhető egy-egy új szolgáltatás vagy játék bevezetésekor, intenzív promóciós időszakban és egyéb különleges alkalmakkor. Ilyenkor az amúgy sem rövid munkaidő megnőhet, a alkalmazottakra nehezedő nyomás pedig tovább fokozódhat. Az ezzel járó nagyfokú stressz összeomlásokhoz és végső soron kiégéshez vezethet, növelve a fluktuációt.

Az emberierőforrás-menedzsereknek felkészülten kell állniuk az ilyen jelenségekkel szemben, biztosítaniuk kell a kimerült alkalmazottak számára a pihenési és rekreációs időszakokat, illetve megfelelő jutalmazással erősíthetik a munkakedvet.

Vezetés

A vezető pozíciók minden területen komoly kompetenciát igényelnek és nagy nyomást jelentenek a munkakört betöltők számára. Egy több országra, akár több időzónára elosztott csapat megfelelő irányítása nem egyszerű feladat, amit még nehezebbé tesz a személyes jelenlét hiánya, csökkentve a csapatszellemet. Mindez komoly kihívást jelent egy online kaszinó vezetősége számára.

Költözés

Minden vállalkozás életében előfordulhat, hogy el kell költöztetnie az operációt, és ez az online szerencsejáték-iparban sincs másképp. A szerencsejáték szabályozása változhat is, de országonként és régiónként eleve eltérő. Egyes országok megkövetelik a területükön történő működést, mások éppen ellenkezőleg, tiltják azt.

A vállaltok költözése mellett esetenként az alkalmazottak áthelyezése is szükséges lehet. Bár tisztán távmunkára épülő vállalati struktúra esetében ez nem feltétlenül jelent problémát, a hibrid megoldások már komoly kihívást jelentenek a HR-osztályok számára.

Összefoglalás

Láthatjuk, hogy a változó munkaerőpiaci körülmények az online szerencsejáték-ipar szereplőitől is rugalmasságot és az új időkhöz történő alkalmazkodást követelnek meg. Bár írásunk elsősorban az ebből eredő kihívásokra koncentrált, a távmunka jelentette előnyök jelentősek a minden érintett számára.

Érdemes nyomon követni ezeket a változásokat, hiszen mindenképpel hatással van ránk, akár munkaadók, munkavállalók, akár játékosok vagyunk, mindannyian érdekeltek vagyunk a minőségi kiszolgálásban.

  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.16Atipikus foglalkoztatási formák – Dr. Bankó Zoltán Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Feketén foglalkoztattak egy 15 éves fiút, akinek mindkét kezét összepréselte egy gép

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség két férfi ellen, akik munkaszerződés és munkavédelmi oktatás nélkül foglalkoztattak egy 15 éves... Teljes cikk

Munkahelyi tréfa: benzint öntött a csikkjére és felgyújtotta kollégáját

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta... Teljes cikk

35 milliót fizet az exférj volt feleségének a házasság alatt végzett házimunkáért

A háztartásban és a gyereknevelésben végzett munkát, melyet gyakran "láthatatlan munkaként" is emlegetnek, ritkán lehet pénzbeli fizetésre váltani.... Teljes cikk