kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Mennyit érnek az álláspiacon a legnépszerűbb egyetemi képzések diplomái?

Az Eduline annak járt utána, mennyit keres és mennyi idő alatt talál munkát egy mérnökinformatikus, programtervező informatikus vagy egy kommunikáció- és médiatudomány szakon végzett hallgató.

diploma-

Az Eduline egy korábbi cikkjében arról írt, mekkora fizetést lehet elérni itthon az öt legkedveltebb szak (gazdálkodási és menedzsment,  kereskedelem és marketing,  pszichológia, jogász, ápolás és betegellátás) diplomájával. Most további öt kedvelt képzést vizsgáltak meg a szak elvégzése utáni kilátások szempontjából.

Mérnökinformatikus

Az informatikai képzések évek óta kiemelkedően népszerűek, a mérnökinformatikus szakon végzettek 68 százaléka nem folytatja tanulmányait, 30%-uk mesterképzésre is megy. A diplomaszerzést követő 1,04 hónapban állnak munkába, 40%-uk a szoftverfejlesztést választja, és átlagosan havi bruttó 521.015 forintot tehetnek zsebre.

Nemzetközi gazdálkodás

A nemzetközi gazdálkodás szakra idén 3800-an jelentkeztek, a diploma után 64%uk nem tanul tovább, 30%-uk mesterképzésre jelentkezik. A végzettek jellemzően 1,19 hónap alatt munkába állnak, a legtöbben kereskedelmi ügyintézőként kezdenek el dolgozni, és átlagosan bruttó 423 793 forintot tehetnek zsebre.

Pénzügy és számvitel

Pénzügy és számvitel  szakra idén 3700-an jelentkeznek. A végzettek 65%-a nem folytatja tanulmányait, 30%-uk megy tovább mesterképzésre. A legtöbben könyvelőként kezdenek el dolgozni, átlagosan 1,03 hónap alatt találnak állást, és átlagosan bruttó havi 393 865 forintot keresnek.

Programtervező informatikus

Programtervező informatikus szakra idén 3700-an jelentkeztek. A diplomázottak 70 százaléka nem folyttaja tanulmányait, mindössze 27%-uk megy tovább mesterképzésre. A legtöbben szoftverfejlesztőként tudnak elhelyezkedni, átlagosan 486.399 forintot visznek haza havonta.

Kommunikáció- és médiatudomány

Idén 3600-an jelentkeztek kommunikáció- és médiatudomány szakra. A végzettek 66%-a nem tanul tovább, 27%-uk folytatja tovább mesterképzésen. A legtöbben újságíróként, rádióműsor-, televízióműsor szerkesztőként állnak munkába,  jellemzően a diploma megszerzése után 2 hónapon belül. Az átlagos havi bruttó fizetés 263 458 forint.

 

Eduline

fotó: unsplash

  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokkal ismerkedhetnek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói

Az érdeklődők a vállalkozásfejlesztésről és a termékek piacosításáról is tanulhatnak. Teljes cikk

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Hétfőn magyarból érettségiztek a diákok. Teljes cikk

Fordított állásbörzét tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

A cégek képviselői a jövőbeni gyakornokaikat, munkavállalóikat is megtalálhatják a rendezvényen. Teljes cikk