Közel 200 iskolás kapott kedvet a turizmus-vendéglátás szakmához
Izgalmas szállodai történetek, flambírozott Gundel-palacsinta, látványos desszertkülönlegességek, szabadulószoba. Többek között ezek a programok is várták a turizmus-vendéglátás iránt érdeklődő közel kétszáz fiatalt pénteken a Danubius Hotel Flamencoban rendezett Szakmai Titkaink Éjszakáján.
A Radisson Blu Béke Hotel és a Zsolnay Kávéház vezető cukrászmestere, Bechmann György és munkatársai hamar a program legnépszerűbb állomásává varázsolták a „mindenmentes” süteményeket, csokoládés desszertkülönlegességeket bemutató standot, ahonnan senki sem távozott élmények és édes falatok nélkül. De Altbäcker György, a Danubius Hotel Flamenco konyhafőnöke is annyira felkeltette figyelmüket, hogy csak nehezen tudták elhagyni a konyhát. Kíváncsiak voltak, hol és hogyan készül napi többezer péksütemény a szálloda vendégeinek, és milyen speciális, nagy teljesítményű konyhai berendezések teszik lehetővé, hogy akár egy négyszáz fős afgán lakodalmi násznép tradicionális ételekre vonatkozó kívánságait is maradéktalanul teljesíteni tudják egy este alatt.
A Gundel Étterem jellegzetes aranyozott porcelánjaival mutatkozott be a helyszínen. Ha a borokba nem is, de a borfelszolgálás alapismereteibe mindenképp belekóstolhattak a fiatalok, mindent megtudtak a dekantálásról, majd sorra kerültek elő a telefonok, hogy fotókon is megörökítsék a flambírozott Gundel-palacsintát, amelyből több mint száz készült az est folyamán.
A véletlenszerűen kialakított 10-20 fős csapatok sokszor addig egymásnak ismeretlen tagjait a Gasztro Szabaduló Szoba hozta hamar össze, hiszen közös munka és együtt gondolkodás nélkül lehetetlen lett volna a rejtélyek kiderítése, és sosem derült volna ki a képzeletbeli von Niedermüller bárőnő ékszerrablásának története. A wellness és fitness világába a margitszigeti szállodákból érkező Magyar Zsuzsanna vezető tréner, kozmetikus és Fenes Éva Health Spa & Premier Fitness Assistant vezették be a diákokat, illóanyagokkal kevert krémeken, sajátmárkás termékeinken keresztül. Saját készítésű mintát is hazavihettek, így otthon is érezhetik például a levendula jótékony, nyugtató hatását.
A Danubius Hotel Helia áprilistól megújult bisztrókínálattal várja a vendégeit, Tyihák Andrea baristaversenyünk győztesének kávé specialitásait már a Yellow Bisztróban is megkóstolhatják az érdeklődők, de könnyen lehet, hogy a Szakmai Titkaink Éjszakájára látogatók, már úgy eltanulták tőle, hogy otthon is hasonlóan látványos kávékat tudnak készíteni.
A Hilton Budapest Front Desk Supervisora, Nagy Gábor különleges vendégkérésekről mesélt, például arról, hogy legutóbb honnan tudtak azonnal a vendég rendelkezésére bocsátani egy elegáns mandzsettagombot a saját, elveszett darabja helyett. A konyhával felszerelt lakosztályban pedig a Danubius Hotels Group SPA-házainak képviseletében Fodor-Kassai Mónika PR igazgató, a City szállodák nevében Szentléleky-Szabó Ágnes PR manager meséltek a híres vendégek kezeléséről kommunikációs szakmai szempontból, így a résztvevők a program utolsó állomásán azt is megtudhatták, akkor sem kell aggódnia a házigazdáknak, ha balhékról híres rockzenekartól érkezik szobafoglalás.
„Már tudom, hogy merre akarok tovább menni!”
A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményével egyszerre képviseltette magát a helyszínen, hiszen a turizmus-vendéglátás pályán, a szakképzés ezekben a szakközépiskolákban és szakgimnáziumokban kezdődik. Az éjszakába nyúló program ideje alatt, közelebbről megismerkedhettek szaktanárokkal és jelenlegi diákokkal is a még pályaválasztás előtt állók, akik közül többen meg is jegyezték, hogy nem maradt bennük több kérdés arról, melyik középiskolában folytassák tanulmányaikat.
A Gundel Étterem jellegzetes aranyozott porcelánjaival mutatkozott be a helyszínen. Ha a borokba nem is, de a borfelszolgálás alapismereteibe mindenképp belekóstolhattak a fiatalok, mindent megtudtak a dekantálásról, majd sorra kerültek elő a telefonok, hogy fotókon is megörökítsék a flambírozott Gundel-palacsintát, amelyből több mint száz készült az est folyamán.
A véletlenszerűen kialakított 10-20 fős csapatok sokszor addig egymásnak ismeretlen tagjait a Gasztro Szabaduló Szoba hozta hamar össze, hiszen közös munka és együtt gondolkodás nélkül lehetetlen lett volna a rejtélyek kiderítése, és sosem derült volna ki a képzeletbeli von Niedermüller bárőnő ékszerrablásának története. A wellness és fitness világába a margitszigeti szállodákból érkező Magyar Zsuzsanna vezető tréner, kozmetikus és Fenes Éva Health Spa & Premier Fitness Assistant vezették be a diákokat, illóanyagokkal kevert krémeken, sajátmárkás termékeinken keresztül. Saját készítésű mintát is hazavihettek, így otthon is érezhetik például a levendula jótékony, nyugtató hatását.
A Danubius Hotel Helia áprilistól megújult bisztrókínálattal várja a vendégeit, Tyihák Andrea baristaversenyünk győztesének kávé specialitásait már a Yellow Bisztróban is megkóstolhatják az érdeklődők, de könnyen lehet, hogy a Szakmai Titkaink Éjszakájára látogatók, már úgy eltanulták tőle, hogy otthon is hasonlóan látványos kávékat tudnak készíteni.
A Hilton Budapest Front Desk Supervisora, Nagy Gábor különleges vendégkérésekről mesélt, például arról, hogy legutóbb honnan tudtak azonnal a vendég rendelkezésére bocsátani egy elegáns mandzsettagombot a saját, elveszett darabja helyett. A konyhával felszerelt lakosztályban pedig a Danubius Hotels Group SPA-házainak képviseletében Fodor-Kassai Mónika PR igazgató, a City szállodák nevében Szentléleky-Szabó Ágnes PR manager meséltek a híres vendégek kezeléséről kommunikációs szakmai szempontból, így a résztvevők a program utolsó állomásán azt is megtudhatták, akkor sem kell aggódnia a házigazdáknak, ha balhékról híres rockzenekartól érkezik szobafoglalás.
„Már tudom, hogy merre akarok tovább menni!”
A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményével egyszerre képviseltette magát a helyszínen, hiszen a turizmus-vendéglátás pályán, a szakképzés ezekben a szakközépiskolákban és szakgimnáziumokban kezdődik. Az éjszakába nyúló program ideje alatt, közelebbről megismerkedhettek szaktanárokkal és jelenlegi diákokkal is a még pályaválasztás előtt állók, akik közül többen meg is jegyezték, hogy nem maradt bennük több kérdés arról, melyik középiskolában folytassák tanulmányaikat.
- 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni. Részletek Jegyek
- 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény! Részletek Jegyek
- 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat. Részletek Jegyek
- 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti. Részletek Jegyek
További cikkek
A mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokkal ismerkedhetnek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói
Az érdeklődők a vállalkozásfejlesztésről és a termékek piacosításáról is tanulhatnak. Teljes cikk
Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi
Hétfőn magyarból érettségiztek a diákok. Teljes cikk
Fordított állásbörzét tartanak a Pécsi Tudományegyetemen
A cégek képviselői a jövőbeni gyakornokaikat, munkavállalóikat is megtalálhatják a rendezvényen. Teljes cikk
Kapcsolódó hírek
- 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig 5 napja
- Nem derűs a helyzet: mutatjuk, kinek a véleményére támaszkodnak a magyarok pénzügyi döntésekben 5 napja
- Együttműködési megállapodást kötött a Pensum Group és a Livita-Dorta 1 hete
- Új HR és Brand igazgató az idén 20 éves euJobs HR-Groupnál 1 hete
- Ennyi borravalót adnak a magyarok a vendéglátóhelyeken 1 hete
- Minden második európai pedagógust veszélyeztet a stressz, ami a fizikai és mentális egészségükre is hatással van 1 hete
- A mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokkal ismerkedhetnek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói 2 hete
- Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi 2 hete
- Érettségi-para szülőként? HR szakértői tippek következnek! 2 hete
- Jogalkotási mulasztás a munkavédelemben - jönnek a keleti-ázsiai munkakörülmények? 2 hete
- Több lányt az informatikába: sokszor a tanárokkal és a szülőkkel kell küzdeni 4 hete