kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Ez a négy marketinges taktika nyugodtan alkalmazható a HR-stratégiában is

Bár az utóbbi évtizedek technológiai fejlődése sokat tett annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni a jelölteket, de egyben meg is nehezítette a dolgunkat, mivel intenzívebbé tette a versenyt a cégek között a munkaerőpiacon.

Ez a négy marketinges taktika nyugodtan alkalmazható a HR-stratégiában is
Ezért a cégvezetők arra kényszerültek, hogy átértékeljék a vállalkozás jelenlegi HR-stratégiáját, és a marketing területén alkalmazott innovatív megoldásokkal és taktikákkal egészítsék ki azokat, hogy szervezet ki tudjon tűnni a https://balassagyarmatallas.hu és az egyéb álláskereső webhelyeken hirdetők tömegéből. De melyek is ezek pontosan?

  1. Célközönség megismerése

Ahhoz, hogy egy cég a termékének vagy a szolgáltatásának az eladásából forgalmat tudjon generálni fontos, hogy megtalálja azoknak az embereknek a körét, akik érdeklődnek irántuk. Enélkül ugyanis a konverzió nem jöhet létre.

Nos, ugyanez a helyzet a HR-ben is. A hirdetésünk csak úgy fog célt érni, ha a megírása előtt alaposan átgondoljuk, hogy kik a legjobb jelöltek számunkra, mi motiválja őket, és hogyan tudjuk felkelteni a figyelmüket.

2. Adatalapú döntéshozatal

Bár egy cég működése során felmerülő fontosabb döntések meghozatalában az ösztönöknek is nagy szerepe van, de az adatokra való támaszkodás sokkal megalapozottabb ítéletet eredményez, és segít beazonosítani a hiányosságokat. Pontosan emiatt kell nekünk is ezt a fajta szemléletet átültetnünk a HR-stratégiánkba.

3. A figyelemfelkeltésre való intenzív törekvés

Ha csak ülünk a babérjainkon, és várjuk, hogy a sült galamb a szánkba repüljön, akkor valószínűleg soha nem fogjuk felkelteni a megfelelő jelöltek figyelmét. Különösen a mai digitális világban, ahol csak azok a tartalmak jutnak el célközönséghez, amelyeknek a tartalma valamilyen szempontból emlékezetes.

Példaként itt a Mailchimp egyik azon toborzási stratégiáját említenénk, amely során saját márkás baseballkártyákat osztogattak a kampuszokon. Ezeknek az elején a nyitott pozíciók voltak feltüntetve, mintha ők lennének a játékosok. A hátoldalukon pedig a szükséges készségek szerepeltek, röviden és tömören leírva.

Ez egy tanítani való marketingtaktika volt. Egyrészt azért, mert valami olyan nyújtott, amellyel a célközönség korábban még biztosan nem találkozott, és pontosan azokat az információkat adta át, amelyeket a jelöltek látni szeretnének.

4. Végül a termékelőnyökre történő összpontosítás

Ha korábban már kicsit is elmerültünk a marketingben, akkor a termékelőny alapvetés biztosan ismerősen cseng számunkra. Ez lényegében annyit tesz, hogy az olvasó szemszögéből fejtjük ki a termékünk pozitív tulajdonságait.

Tehát nem azt írjuk le, hogy az általunk forgalmazott krém például xy összetevőből készült, hanem azt, hogy a használata feszesebb, fiatalosabb bőrt és kevesebb ráncot eredményez.

Ugyanezt a dolgot kell átültetnünk a hirdetéseink megírásába is. Csak úgy tudjuk megnyerni ugyanis a jelölteket, ha megmutatjuk számukra, hogy miért is járnak jól, ha a konkurencia helyett minket választanak.

  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.16Atipikus foglalkoztatási formák – Dr. Bankó Zoltán Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Feketén foglalkoztattak egy 15 éves fiút, akinek mindkét kezét összepréselte egy gép

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség két férfi ellen, akik munkaszerződés és munkavédelmi oktatás nélkül foglalkoztattak egy 15 éves... Teljes cikk

Munkahelyi tréfa: benzint öntött a csikkjére és felgyújtotta kollégáját

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta... Teljes cikk

35 milliót fizet az exférj volt feleségének a házasság alatt végzett házimunkáért

A háztartásban és a gyereknevelésben végzett munkát, melyet gyakran "láthatatlan munkaként" is emlegetnek, ritkán lehet pénzbeli fizetésre váltani.... Teljes cikk