kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Állásinterjú

Speciális típusú kétszereplős beszélgetés, melyben mindkét fél sajátos szerepben, valamilyen cél elérése érdekében kommunikál egymással.

images

Az állásinterjú a munkavállalói kiválasztási folyamat egyik kulcsfontosságú része, amely során a jelentkezőkkel találkoznak és megvitatják az álláshoz kapcsolódó kérdéseket, készségeket és tapasztalatokat. Az állásinterjú célja az, hogy a munkáltató értékelje a jelentkező alkalmasságát, személyiségét és a munkakörrel való kompatibilitását. Néhány fontos információ és tipp az állásinterjúval kapcsolatban:

  1. Előkészület: Mind a munkáltatónak, mind a jelentkezőnek érdemes előre felkészülnie az állásinterjúra. A munkáltatónak ismernie kell a jelentkező önéletrajzát és egyéb jelentkezési anyagait, míg a jelentkezőnek is fontos az alapos kutatás a vállalatról és a pozícióról.

  2. Különböző típusok: Az állásinterjúk különböző típusokban jelenhetnek meg, beleértve a hagyományos interjúkat, a kompetencia alapú interjúkat, a szituációs interjúkat vagy a csoportos interjúkat. Mindegyiknek saját jellemzői és célcsoportja van.

  3. Kérdések: Az interjú során gyakran felmerülnek különböző típusú kérdések, beleértve a személyes kérdéseket, a készségeket és az előző tapasztalatokkal kapcsolatos kérdéseket. Az interjúkat készüljön elő válaszokkal az ilyen típusú kérdésekre.

  4. Kommunikáció: Az interjúnak a kölcsönös kommunikációra kell épülnie. A munkáltató ismerteti a vállalatot és a pozíciót, míg a jelentkező bemutatja magát és hangsúlyozza, miért alkalmas az állásra.

  5. Testbeszéd: A testbeszéd és a verbális kommunikáció egyaránt fontos az állásinterjún. A megfelelő testbeszéd segíthet kifejezni a magabiztosságot és az elkötelezettséget.

  6. Kérdések feltevése: A jelentkezőnek szokásban kell lennie a kérdések feltevésével is. Ez nem csak mutatja az érdeklődést, hanem lehetőséget is ad a jelentkezőnek a vállalat és a pozíció jobb megismerésére.

  7. Követő lépések: Az interjú után a munkáltatónak és a jelentkezőnek egyaránt van felelőssége a további lépések megtételére. Az interjú utáni követő lépések közé tartozik az értesítés, a további interjúk megszervezése vagy az állásajánlat.

Az állásinterjú egy olyan lehetőség, amely mind a munkáltatónak, mind a jelentkezőnek fontos információkat nyújt, és az állás elnyerése vagy kiválasztás során kulcsfontosságú szerepet játszik.

  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Gazdaságilag nem aktívak

Gazdaságilag nem aktívak azok, akik nem sorolhatók sem a foglalkoztatottak, sem a munkanélküliek csoportjába. Teljes cikk

Munkanélküliségi ráta

A munkanélkülieknek a gazdaságilag aktív népességen belüli aránya. Teljes cikk

Aktivitási arány

A gazdaságilag aktívak aránya a népességen belül azt mutatja meg, hogy a népesség hány százaléka vesz részt a munkaerőpiacon, azaz a... Teljes cikk