kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

A fiatalabb generációk megszólítása lehet a nyugdíjpénztárak jövőjének kulcsa

A pandémia alatt az önkéntes pénztárak megmutatták, hogy rendkívüli körülmények között is képesek gyorsan, hatékonyan reagálni, és biztonságban gyarapítani tagjaik nyugdíj- és egészségcélú megtakarításait. Az ügyfelek pedig mindezt töretlen bizalommal hálálták meg, amit igazolnak az első félév kiemelkedő eredményei – hangzott el az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) által szervezett Pénztárkonferencián.

Az egészségpénztárak esetében 23 százalékkal, a nyugdíjpénztárak esetében több mint 9 százalékkal emelkedett a befizetések összege a tavalyi év első félévéhez képest. A konferencia előadói szerint ez bizonyítja, hogy a hazai lakosság számára továbbra is fontos az anyagi gondoktól mentes időskor, valamint az egészséges jövő. Ugyanakkor a szektor következő 20 évének biztosítása szempontjából elengedhetetlen a fiatalabb generációk megszólítása.

Mintegy kétmillió hazai öngondoskodó számára a pandémia jellemezte, elmúlt több mint másfél év során is kiemelten fontos volt, az anyagi gondoktól mentes időskor, valamint az egészséges jövő biztosítása. Ennek megteremtésében pedig kiszámítható, megbízható partnerként tekintettek a hazai pénztári szektor szereplőire, akik szolgáltatásaik gyors fejlesztése mellett, transzparens kommunikációval és hosszú távon kiszámítható hozamokkal hálálták meg a bizalmat.  Ezt igazolják az ÖPOSZ által képviselt pénztárak első féléves, kiemelkedő eredményei is.

Az önkéntes nyugdíjpénztárakba több mint 49,97 milliárd forintnyi befizetés érkezett az idei év első felében, ami több mint 9 százalékos bővülés a tavalyi év azonos időszakához képest. A kiemelkedő eredményben idén is az egyéni befizetőké volt a főszerep, akik mintegy 33,98 milliárd forinttal növelték nyugdíjcélú megtakarításaikat.

Az egészségpénztáraknál szintén erősen zárták a félévet. Hiszen az első hat hónap során a befizetések összege elérte a 19,217 milliárd forintot, ami 23 százalékos bővülés a tavalyi év azonos időszakához képest. A nyugdíjpénztárakhoz hasonlóan az egészségpénztáraknál is az egyéni befizetéseké volt a főszerep, hiszen a pénztártagok 15,616 milliárd forintot tettek félre az egészségükre.

Az első féléves eredményekből az is világosan láthatóvá vált, hogy a pandémiás időszakban az egészségpénztárak egyre fontosabb szerepet töltöttek be a tagok életében, hiszen a felhasználások összege 17,5 százalékkal emelkedett, meghaladva a 25 milliárd forintot.

„Az elmúlt másfél év, de különösen az elmúlt hat hónap bebizonyította, hogy mind a munkavállalók, mind a munkáltatók megbíznak az önkéntes pénztári szektorban és továbbra is fontosnak tartják a nyugdíj- és egészségcélú öngondoskodást. Külön pozitívum volt számunkra, hogy az elmúlt negyedévben mind az egészség, mind a nyugdíjpénztári befizetések között, több év óta először a munkáltatói befizetések aránya emelkedni tudott. Régóta hangsúlyozzuk, hogy a munkaadóknak fontos szerepük van a dolgozóik hosszútávú jövőjének biztosításában” – mondta el Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke.

Ugyanakkor a szektor jövőjének szempontjából figyelmeztető jel a pénztártagok számának alakulása. Elengedhetetlen a fiatalabb generáció megszólítása, mind a szolgáltatásaink fejlesztésével, digitalizációjával, mind az öngondoskodás fontosságának minél korábbi bemutatásával. Ennek jegyében idén mi is megújítottuk honlapunkat, a penztar-konferencia.hu-t” – tette hozzá.

Az ÖPOSZ a konferencián bemutatta ez elmúlt másfél évben a szektorban végrehajtott digitális fejlesztéseket, melyek segítségével számos pénztárba akár teljesen elektronikus úton is be lehet lépni, illetve emlékeztetett rá, hogy az online tudásalapú versenyre, a Pénzmesterekre idén már több ezer diák nevezett.

Szeniczey Gergő, az MNB tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte: „a pozitívan alakuló gazdasági kilátások az önkéntes pénztári szektorra is pozitív hatással voltak, ezért amennyiben az eddigi év trendjei tarthatóak, úgy a nyugdíjpénztári szektor rekordösszegű, az egészségpénztári szektor pedig csúcsközeli befizetésre számíthat 2021-ben. Ez részben a szektor megbízható és kiszámítható működésének, másrészt pedig a tudatos pénztártagok aktív szerepvállalásának, növekvő befizetéseinek köszönhető. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy elsősorban az egészség- és önsegélyező pénztári szektornak új csatornákat kell elérni, szorosabban együtt kell működni a magánegészségügyi szolgáltatókkal és a biztosítókkal az egészségügyi célú közvetlen magánkiadások intézményesítése érdekében. Az egészség- és önsegélyező pénztárak jövőjét az biztosíthatja, ha az aktív finanszírozó, szolgáltatást szervező és közvetítői szerepkört is magukévá teszik.”

  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nyugdíjmatek: egymillióval kevesebb adófizetővel nem lehet majd biztosítani 200 ezerrel több nyugdíjas ellátmányát

Dr. Farkas András nyugdíjszakértő szerint különösen időszerű a kérdés, miért van szüksége mindenképp egy átfogó reformra a magyar... Teljes cikk

A 75 az új 65? - Egyre kevésbé reális, hogy valaki a hatvanas éveiben nyugdíjba vonuljon

A szakértő szerint a kényelmes, modern nyugdíjas évekhez a megoldás a fiatalabb életkorban kezdődő erőteljes befektetés és a 65 éves koron túli... Teljes cikk