kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

A meta univerzum és az online játékok jövője 2023-ban

Bár a meta univerzum vagy röviden metaverzum egy virtuális világ, egyre inkább kapcsolódni látszik a fizikai világgal. 2023-ban várhatóan több példát láthatunk majd erre az egyesítésre, például olyan virtuális eseményeket láthatunk, amelyeket eddig fizikai helyszíneken tartottak, vagy olyan VR-élményekkel találkozhatunk, amelyek a valós világ helyszíneihez kapcsolódnak. Utánajártunk, milyen hatással lehet mindez az online játék világára.

Mi is az a metaverzum?

A metaverzum a közelmúltban jelentős figyelmet kapott a technológia világában. A metaverzum, más néven virtuális vagy meta univerzum egy számítógép által generált virtuális világ, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben lépjenek kapcsolatba egymással és a digitális tárgyakkal.

Ez a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (AR), az NFT-k és más, egyedi  technológiák kombinációja, amelyek teljesen magával ragadó és interaktív élményt nyújtanak.

A metaverzum 2023-ban: mire számíthatunk?

Több olyan trend van a témában jártas szakértők szerint, amelyekkel 2023-ban mi is találkozhatunk. Íme néhány „jóslat”.

  • A virtuális és fizikai világ összekapcsolása

  • Az avatárok fejlesztése, elterjedése

  • A virtuális valóság játékipar növekedése 

A virtuális és fizikai világ közelebb kerülhet egymáshoz

Az első és legalapvetőbb trend, amit a szakértők előreláthatnak, az az, hogy a metaverzum egyre nagyobb mértékben fog kapcsolódni a mi, valóságos világunkhoz. Erre jó példa lehet az a törekvés, amelynek köszönhetően egy VR-szemüveg segítségével ellátogathatunk egy ingatlanba, tehát ha szeretnénk egy lakást vásárolni, körbejárhatjuk úgy, hogy közben ki sem bújtunk a pizsamánkból.

Népszerűbbé válik az avatárok használata

Bár biztosan tisztában vagy vele, mit takar az avatár fogalma, szögezzük le, hogy ez a felhasználók virtuális reprezentációi ebben a virtuális világban. A hozzáértők szerint ezeknek az avatároknak a használata jelentősen meg fog nőni, mivel egyre valósághűbbé és személyre szabhatóbbá fognak válni.

Egyre több VR-játék jelenik meg a piacon

A játék már most is jelentős összetevője a metaverzumnak, és 2023-ban még nagyobb növekedésre számíthatunk a virtuális valóság játékiparban. A VR-játékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy teljesen elmerüljenek a játékban, így valósághűbb és interaktívabb élményt nyújtanak az egyszerű online játékoknál.

A metaverzum elterjedésének hatásai az online gamingre

A virtuális valóság játékipara már egyébként sem kicsi, a közeljövőben azonban számíthatunk arra, hogy ez folyamatosan csak növekedni fog, és az online játékok gyártóinak egyre nagyobb konkurenciával kell majd szembenézzenek. Hiszen ki ne vágyna arra a lélegzetelállító játélményre, amit a metaverzum ígér?

Ha a fejlesztők álmai valósággá válnak, bizony, számíthatunk rá, hogy a metaverzum és a VR-játékok gyarapodása egy egészen új gaming-korszakot nyitnak meg.

A metaverzum és az iGaming

Több lehetséges kimenetele is lehet a metaverzum és az iGaming találkozásának. Előfordulhat, hogy a metaverzum annyira leural minden egyebet, hogy előbb-utóbb minden felhasználó teljesen átköltözik ebbe a virtuális világba, a kikapcsolódásra szánt pénzt pedig inkább ebbe fekteti.

Egy másik lehetséges kimenetel, hogy előbb az iGaming költözik át a virtuális világba. Milyen klassz is lenne, ha besétálhatnék a kedvenc online kaszinóban a személyre szabott avatárommal!

Sok még a munka és a kérdőjel

A virtuális valóság fejlesztőinek számtalan elképzelése van arról, hogy mire lehetne használni a metaverzumot, és az a helyzet, hogy szinte bármire. Nemcsak a szórakozási lehetőségeket tudják ezzel tovább bővíteni, hanem a tudományban is segítséget tudnak nyújtani.

A célkitűzések listája végeláthatatlan, sok dolga van még a fejlesztőknek, azt viszont láthatjuk, hogy az eddigi munkájuk nagyon is ígéretesnek mutatkozik, és úgy néz ki, a jövőben is bőven lesz mivel szórakozzunk!

 

  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk

Z-generációs álommeló - most bárkiből lehet utazási influencer

Tavalyhoz hasonlóan vajon most is lesz magyar kiválasztott, aki párjával együtt 4 héten át belekóstolhat abba, hogy milyen az utazási influencerek... Teljes cikk