Drágulnak a munkahelyi és az iskolai menzák
Szeptemberben életbe lép a menzareform, ami 10-15 százalékos áremelkedést hozhat az iskolai és a munkahelyi menzákon.
Szeptembertől a helyi termelőktől származó ellenőrzött minőségi élelmiszerekkel, és átlagosan 15 százalékkal drágább ételekkel találkozhatnak az iskolai menzákon és munkahelyi konyhákon étkezők – tudósít a Világgazdaság.
A közétkeztetés reformja keretében pedig a konyhákon 2022-től az alapanyagok 60 százalékának helyi termelőktől kell származni, 2023-tól pedig már ételek összetevőinek 80 százalékát a rövid ellátási láncon keresztül kell beszerezni.
A hazai közétkeztetés piaca 200 milliárd forintra tehető, a menzákon naponta 1,5-2 millió ember étkezik. Jelenleg 7172 minősített közétkeztető főzőkonyha és 4565 tálalókonyha van. A jövőben csak olyan konyha nyújthat majd szolgáltatást, amely átesett a Nébih auditján.
Fotó: unsplash.com
- 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni. Részletek Jegyek
- 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény! Részletek Jegyek
- 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat. Részletek Jegyek
- 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti. Részletek Jegyek
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a... Teljes cikk
Az Európa Tanács elfogadta az első olyan nemzetközi, jogilag kötelező érvényű szerződést, amelynek célja, hogy a mesterséges intelligenciát (MI)... Teljes cikk
A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. Teljes cikk
- Pizzakövet használsz? Ezt feltétlenül tudnod kell! 3 hónapja
- Drágultak a tanszerek, a tankönyvek és az iskolai ebéd is 10 hónapja
- Rövidebb munkaidővel próbálnak spórolni a vendéglátósok 11 hónapja
- 5 tipp a napi menü kitalálásához 13 hónapja
- Etesd a dolgozót! 1 éve
- Harminc százalékos drágulás és pályaelhagyó szakemberek az iskolai menzákon 2 éve
- Harminc százalékos áremelés lenne indokolt az iskolai menzákon 2 éve
- Nyissunk éttermet! Jó, de nem értünk hozzá! - Szabolcs-Gyuris Éva, a Funky Pho alapítója 2 éve
- Több ezer étterem és szórakozóhely zárt be két év alatt 2 éve
- Vendéglátás: Rejtély, hová tűnt a munkaerő 2 éve
- Megvan a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese! 2 éve