kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Nyissunk éttermet! Jó, de nem értünk hozzá! - Szabolcs-Gyuris Éva, a Funky Pho alapítója

Szabolcs-Gyuris Éva, férjével, Szabolcs Andrással alapította a Funky Pho ázsiai street food éttermet, amely 7 éven keresztül meghatározó szereplője volt a hazai gasztronómiának (is). Mindenféle előzetes vendéglátói tapasztalat nélkül vágtak neki, nem értettek hozzá, de beletanultak és sikerre vitték. Aztán a járvány közbeszólt.

Szabolcs-Gyuris Éva-
images

Emlékezetes pillanat volt, mert Brazíliában ültünk a tengerparton, éppen Piña Coladat szürcsölgettünk, amikor kvázi viccből azt mondtam: Nyissunk éttermet! Mire a férjem: Jó, de nem értünk hozzá! - és ezen elröhögtünk, persze a Piña Colada segített oldani ennek a feszültségét. Így született meg a Funky Pho ötlete.” 

Végül 2013-ban nyitották meg az éttermüket, amit 3-4 év előkészítő-munkálat előzött meg. Hogy miért? „Mert tényleg nem értettünk hozzá.” – mondja Évi, aki még nem volt 30 éves, amikor a Funky Pho-t elkezdték, ez előtt újságíróként gyakornokoskodott, a férje az üzleti szférában mozgott, de nem vállalkozóként.  Gondolták akklimatizálódnak egy ideig Magyarországon és tanulnak, mielőtt megnyitják az éttermüket.

Évi 4-5 évig – elmondása szerint – „jóvendég volt a világ minden táján” és itt volt az ideje, hogy belülről is megismerje a vendéglátás csínját-bínját, így a szállodaiparban kezdett el dolgozni.

Kiderül, hogy miért ázsiai street food-ot álmodtak meg Magyarországon? Mi szerepelt a 2010-es világmegváltó üzleti tervükben? Éviék egy dologban biztosak voltak, mégpedig hogy: „Nagyon jó minőségű ételt fogunk kínálni, nagyon szerethető formában. Ez a férjem love brand ötletén alapult.

Évi elmondása szerint mindig is jól főzött, de azért meg kellett tanulnia igazán jól főzni. A Pho leves tökéletesítésére két éven keresztül gyakorolt. 

Mindent egy lapra tettek fel az étterem kapcsán, minden pénzüket ebbe fektették. Közben megszületett a kislányuk, így a vállalkozás tervezése, építése mellett szülőként is helyt kellett állniuk. 

Hallgasd meg Szabolcs-Gyuris Éva sztoriját: 

 

Szerkesztő-műsorvezető: Hadobás Bernadett

 

Mit tanult a vállalkozásából?

- Hogy a nehézségek arra vannak, hogy tanuljunk belőlük. Ha a szándék megvan bennünk, akkor nagyon sok mindent meg lehet oldani.

- A csapatról azt, hogy bár Anyukaként nagyon nehéz vállalkozást indítani, de mindig olyan emberek találták meg őket, akikben tudtak bízni és jól együttműködni.

- És végül azt, hogy olyasmit kell csinálni, amit az ember szeret. „A Funky Pho minden porcikáját a magaménak éreztem és jól éreztem magam benne.” Mással is próbálkozott Évi, de mivel azokat a dolgokat nem érezte igazából magáénak, nem lett belőlük sikersztori.

Karrierváltás & Sabbatical című podcastunk korábbi részei:

  1. Topmenedzserből sajtkészítő - Reményik Kálmán
  2. Budapesti multiból vállalkozó Spanyolországban - Gódor Eszter
  3. Karrierváltás 22 év Mercedes után - Kozári Edina
  4. A 12 hónapos sabbatical leave - Barhács Csaba
  5. Gyári munkásból 2000 főt foglalkoztató cégvezető - Rácz Mihály
  6. Telefonos értékesítőből író és szerkesztő - Szarka Károly
  7. Kiégés után: Grafikusból kortárs asztalos - Kiss Máté
  8. Váltás 22 év papi szolgálat után - Füzes Ádám
  9. HR tanácsadóból dietetikus: Soltész Erzsébet
  10. A BBC létesítménymenedzseréből világutazó - Kovács Zsuzs "Female Yeti

Nyitóképen: Szabolcs-Gyuris Éva - Fotó: Erdőháti Áron

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nyissunk éttermet! Jó, de nem értünk hozzá! - Szabolcs-Gyuris Éva, a Funky Pho alapítója

Szabolcs-Gyuris Éva, férjével, Szabolcs Andrással alapította a Funky Pho ázsiai street food éttermet, amely 7 éven keresztül meghatározó szereplője... Teljes cikk

A BBC létesítménymenedzseréből világutazó - karrierváltás podcastunkban Kovács Zsuzsa - Female Yeti

Zsuzsa 2005-ben gondolt egy nagyot, közgazdász diplomával és 18 000 Ft-tal a zsebében Angliába költözött. Babyszitterként helyezkedett el, majd... Teljes cikk

HR tanácsadóból dietetikus: így váltott karriert Soltész Erzsébet

Soltész Erzsébet a Corvinuson szerzett HR diplomát, sok éven át dolgozott HR és a HR-t támogató szoftverek tanácsadásával. Majd lelkes... Teljes cikk